Redovi za preregistraciju vozila

Rok za preregistraciju vozila sa stranim i ekonomskim tablicama, koji je postavila Vlada Srbije, ističe danas.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 21.07.2009.

00:45

Default images

Više hiljada ljudi čekalo je danas na carinarnicama širom Srbije u svojim automobilima kako bi poslednjeg dana važenja Uredbe Vlade Srbije preregistrovali vozila i dobili srpske tablice. Svi koji danas do 20 sati uđu u proceduru carinjenja, moći će da preregistruju automobile.

Do juče, prema podacima ministarstva finansija, na ovaj način uvezeno je nešto više od 40.000 automobila. Država je tako za tri meseca zaradila 1,7 milijardi dinara samo od carina i PDV-a.

I pored roka od tri meseca, mnogi su se prema starom običaju u poslednjem trenutku odlučili da uvezu svoja kola. A kako stvari stoje glavni problem je bila cena preregistracije.

Prebukirani su i placevi javnih skladišta carinarnica. Nekada poluprazno javno skladište carinarnice Beograd, već dva meseca je puno, a to je samo manji deo vozila koja čekaju uvoz.

“Poslednjih sedam dana se značajno povećao, tako smo u carinskoj ispostavi Beograd u poslednja tri dana imali oko 1.800 podnetih predmeta koji su u procesu rada”, kaže šef carinske ispostave Beograd, Zoran Lalić.

U Udruženju vlasnika vozila sa crnogorskim tablicama kažu da su poslednji dan čekali zbog velike cene preregistracije.

Za razliku od vlasnika stranih automobila, država zadovoljno trlja ruke. Prvobitno zabranjena pa zatim odobrena preregistracija vozila bez Euro 3 motora, čini se da je očekivano napunila budžet.

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da je do 20. jula obavljena preregistracija oko 400 vozila sa ekonomskim E tablicama i oko 41.000 vozila sa crnogorskim tablicama, i ostvaren ukupni prihod u budžetu od oko 1,7 milijardi dinara od naplate carina i PDV-a.

Ministarstvo ekonomije upozorilo je da će oni koji ni danas ne budu zvanično platili carinu za svoja vozila sa crnogorskim i ekonomskim tablicama, morati trajno da ih parkiraju. Oni hrabriji koji odluče da provozaju svoje strance mogu da ostanu i bez vozila i bez saobraćajne dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: