Od novog gripa obolelo 109 osoba

Od novog virusa gripa u Srbiji je obolelo 109 osoba, a zaraza se u 63 slučaja povezuje sa muzičkim festivalom Egzit, saopštio je Institut "Batut".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2009.

12:26

Default images

Od povezanih sa Egzitom njih 11 su iz Velike Britanije, dvoje iz Kanade, po jedna osoba iz Holandije i Makedonije i 48 iz Srbije. To su podaci Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak zaključno sa jučerašnjim danom, a od poslednjeg izveštaja objavljenog u petak, broj obolelih porastao je za 28 osoba.

Oboleli su sa teritorije Beograda, Novog Sada, Niša, Sombora, Srbobrana, Nove Pazove, Ssapca, Subotice, Kučeva, Kragujevca, Pančeva, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Loznice, Kraljeva, Kikinde i Čačka, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je među obolelima i šest sportista, učesnika Univerzijade, poreklom iz Australije, Argentine, Ugande, Zambije i Francuske.

Osobe sa kojima su oboleli bili u kontaktu nalaze se pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: