Pismo Pjongjangu porodica novinarki

Porodice dve američke novinarke osuđene u Severnoj Koreji na po 12 godina prinudnog rada obratile su se pismom vlastima u Pjongjangu moleći da ih oslobode.

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2009.

09:21

Default images

U zajedničkom pismu porodice dve novinarke upućuju molbu severnokorejskoj vladi da "pokaže samilost i ukaže milost Lori i Juni i dozvoli im da se vrate kućama i svojim porodicama", jer su porodice zabrinute za njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

U pismu se navodi da Juna Li ima četvorogodišnju ćerku koja "već pokazuje znake tuge", da Lora Ling ima zdravstvenih problema zbog čira i da su dve mlade žene već dovoljno propatile u pritvoru od skoro dva meseca.

Juna Li i Lora Ling uhapšene su 17. marta na granici Severne Koreje i Kine, gde su snimale emisiju o izbeglicama za kalifornijsku televiziju "Karent TV".

Posle petodnevnog suđenja, u ponedeljak su osuđene na po 12 godina teškog rada u logoru za prevaspitavanje.

Prema nekim izveštajima, novinarke su uhapšene na kineskoj strani granice, gde su severnokorejski graničari prešli da bi ih uhvatili.

SAD su najavile da svim mogućim kanalima pokušavaju da isposluju njihovo oslobađanje, navodeći da njihov slučaj nema nikakve veze sa severnokorejskim nuklearnim pitanjem zbog koga su odnosi Vašingtona i Pjongjanga veoma zategnuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: