Nova eksplozija gasa u Sarajevu

U Sarajevu se dogodila nova eksplozija gasa, u kojoj nije bilo žrtava ali je pričinjena neprocenjiva materijalna šteta.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 11.01.2009.

01:56

Default images

U starom delu grada izgorela je stara bosanska kuća, koja je bila pod zaštitom države. U toj kući snimani su mnogi domaći filmovi. Požar je gasilo 15 vatrogasnih vozila, a policija obavlja uviđaj. Kako je policija saopštila, danas je dolazak gasa u Sarajevu odneo još jednu žrtvu.

U stanu u Lepeničkoj ulici pronađena je mrtva žena, rođena 1931. godine, koja je preminula od trovanja ugljen-monoksidom.

Prirodni gas je juče pušten u domaćinstva u Sarajevu, nakon više od tri dana potpune blokade dotoka iz Rusije.

Od posledica eksplozije gasa juče je povređeno pet osoba, članova porodice Hadrović iz Sarajeva. Jedna od njih je u teškom stanju i očekuje se da će sutra biti prebačena u Italiju na operacije.

Isporuka gasa kao gest dobre volje

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac pozdravila je gest dobre volje predsednika Srbije na osnovu kojeg su isporučene određene količine gasa za BiH i Sarajevo.

Ona je podržala napore vlade Federacije BiH, "BH gasa" i "Energoinvesta" na obezbeđivanju dodatnih količina gasa za BiH radi razrešenja krize u snabdevanju ovim energentom.

Borovčeva je pozvala državne organe da se dodatno angažuju u daljoj komunikaciji s inostranim partnerima, kako bi BiH obezbedila najpotrebnije energente - gas i mazut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: