Sreda, 01.12.1999.

19:24

Policija: Spasic priveden zbog izjava medijima

Izvor: B92

Default images
Beogradska policija saopstila je u sredu da je privela na informativni razgovor vlasnika privatne detektivske agencije "Sia" Bozidara Spasica "zbog njegove izjave sredstvima javnog informisanja o svojoj umesanosti u organizovanju ubistava u nekim zapadnim zemljama". U saopstenju Sekretarijata unutrasnjih poslova u Beogradu navodi se da je policija pre dva dana, 29. novembra, privela Spasica na informativni razgovor na zahtev okruznog javnog tuzioca, a "radi potrebnih obavestenja".

Spasiceva supruga Biljana izjavila je za B2 92, da ce Bozidar u sredu biti saslusan pred istraznim sudijom u Beogradu. Ona je dodala da njen suprug odbija hranu i lekove.

Beogradski advokat Borivoje Borovic rekao je da je kontaktirao dezurnog istraznog sudiju Nebojsu Simeunovica koji mu je rekao da nije najavljeno saslusanje Spasica. Borovic je agenciji Beta rekao da ocekuje da Spasic tokom dana bude pusten iz policije, gde se od utorka popodne nalazi na informativnom razgovoru. Borovic je dodao da ga je angazovala Spasiceva supruga Biljana i da za sada nije kontaktirao sa Spasicem. Advokat je jos rekao da ce tokom dana ponovo kontaktirati istraznog sudiju, kako bi utvrdio da li ce Spasic biti saslusan.

Prema zakonu, policijski pritvor moze da traje najduze 72 sata. Spasic je drugi nekadasnji pripadnik Sluzbe drzavne bezbednosti, koji je uhapsen u poslednje vreme. Sef marketinga beogradske Direkcije za gradjevinsko zemljiste i nekadasnji pripadnik Sluzbe drzavne bezbednosti Vladimir Nikolic nestao je 1. oktobra, a policija je vise dana kasnije saopstila da je uhapsen zbog odavanja sluzbenih podataka. U ranijoj izjavi agenciji Beta, Borovic je, pozivajuci se na informacije koje je dobio od branioca Zdenka Tomanovica, naglasio da protiv Nikolica "ne postoje dokazi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: