Još nema potrage za Kovačevićem

Iako list Njujork dejli njuz piše da je srpska policija već počela potragu za Miladinom Kovačevićem, Politika piše da je u MUP-u Srbije rečeno da to nije tačno.

Izvor: Politika

Četvrtak, 03.07.2008.

02:29

Default images

List navodi i da Ministarstvu unutrašnjih poslova nikakav zahtev u vezi sa tim nije ni stigao. Njujorški dnevnik poziva se na “srpski izvor iz Njujorka”, koji je rekao da je potraga počela pošto se američki ambasador u Beogradu Kameron Manter sastao sa visokim zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova, piše Politika.

Na drugoj strani, jedan američki izvor istih novina kaže da se saradnja srpske strane u vraćanju Kovačevića u Njujork kreće “brzinom laserskog zraka”.

Citira se i Manterova izjava da je ovaj slučaj “prioritet za vladu SAD”, da su srpski zvaničnici rekli da su spremni da sarađuju i da se trenutno ispituju sve moguće opcije.

Miladin Kovačević optužen je u SAD za prebijanje kolege sa fakulteta, a posle puštanja na slobodu uz kauciju, pobegao je u Srbiju sa novim pasošem, izdatim u konzulatu Srbije u Njujorku, zbog čega je smenjen konzul Slobodan Nenadović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: