Tadić: Građani odlučuju o EU

Lider DS-a Boris Tadić izjavio je da će građani na izborima odlučiti da li će poništiti SSP koji omgućava razvoj zemlje i odbranu njenog teritorijalnog integriteta.

Izvor: B92

Nedelja, 04.05.2008.

13:13

Default images

Tadić je tokom razgovora sa građanima na Novom Beogradu u okviru akcije "Reci DA Evropi" istakao da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom Srbiji omogućava otvaranje 200.000 hiljada novih radnih mesta, bolji život građana, bolje sudstvo i zdravstvo i standarde za borbu protiv korupcije i kriminala.

Prema njegovim rečima, izbori su prekretnica da li ćemo imati sve to ili ćemo se vracćati u devedesete.

Predsednik DS je sa liderima koalicije "Za evropsku Srbiju" i javnim ličnostima koje podržavaju tu listu danas u okviru kampanje za izbore 11. maja i akcije "Reci DA Evropi" razgovarao sa građanima Novog Beograda o koristima koje Srbiji donosi potpisivanje SSP-a.

Čanak: U EU za pet godina

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da će Srbija ući u Evropsku uniju za pet godina, ako posle izbora bude formirana proevropska vlada.

"Pet godina je realan rok, jer postoji dobra namera da se mi priključimo EU", izjavio je Čanak odgovarajući na pitanja novinara u sedištu Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, u slučaju da Srbija ne uđe u EU, ostala bi "ostrvo", što bi bilo štetno i za Srbiju i za evropske integrativne procese.

Čanak je rekao da LSV na republičkim izborima nastupa na listi Za evropsku Srbiju, jer na tim izborima "imamo referendumsko pitanje da li smo za EU ili izolaciju".

Prema rečima Čanka, LSV na pokrajinskim izborima nastupa na listi Zajedno za Vojvodinu, jer je stav te liste da je Vojvodini potrebno više ingerencija, za razliku od liste Za evropsku Vojvodinu - Boris Tadić, koju čine beogradske stranke sa ograncima u pokrajini.

"Mi iz Zajedno za Vojvodinu smo pošteni vojvođanski autonomaši koji imamo svoj provojvođanski stav", rekao je Čanak.

On je dodao da će se dve liste posle izbora napraviti koaliciju.

Drašković: Evropski put jedini u budućnost

Vuk Draškoviæ (FoNet, arhiv)
Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković pozvao je danas u Aleksandrovcu građane da na predstojećim izborima glasaju "za evropski put Srbije" jer jedino taj put vodi u budućnost.

"Jedino ovaj put vodi u budućnost, a put kojim bi Srbiju poveli radikali i njihovi saveznici vodi zemlju u provaliju", poručio je Drašković na predizbornom skupu, a prenosi izborni štab SPO.

Prema njegovim rečima, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, ojačaće Srbiju, a samo Srbija jaka politički i ekonomski može da se na pravi način bori za Kosovo.

On je naveo da su "direktne koristi za građane, od potpisivanja SSP-a nova radna mesta, niže cene proizvoda, bolja zaštita prava potrošača, viši kvalitet roba i usluga i veća mogućnost izbora zbog liberalizovane trgovine".

Drašković je rekao da se za proizvođače iz Srbije otvara tržište od 490 miliona potrošača i da će posle pobede koalicije "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" biti ukinute vize za građane Srbije koji putuju u zemlje "Šengenskog sporazuma".

Predsednik SPO je nnaglasio da se Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju jača politička pozicija i ugled Srbije u svetu i obezbeđuje politička i ekonomska stabilnost koja je osnovni uslov za privlačenje stranih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: