Koštunica primio Srbe sa Kosova

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je danas sa delegacijom Srba sa Kosova.

Izvor: B92, Beta

Subota, 16.02.2008.

15:02

Default images

Razgovoru su prisustvovali ministri Slobodan Samardžić, Velimir Ilić, Dušan Petrović, Zoran Lončar i Radomir Naumov. U saopštenju koje je stiglo iz kancelarije Vlade Srbije, premijer Vojislav Koštunica ocenio je da odluka Vlade Srbije da "unapred i za sva vremena poništi protivpravno proglašenje lažne države na teritoriji Srbije", predstavlja osnovu državnog i nacionalnog programa Srbije za Kosovo posle 17. februara.

Predsednik Vlade Koštunica naveo je da "ispoljenom jedinstvenom državnom i nacionalnom politikom moramo obezbediti siguran i normalan život za sve građane u pokrajini Kosovo i Metohija koji poštuju državu Srbiju", i da, zato, svi treba da ostanu da žive u svojim kućama.

Na sastanku je potvrđena puna saglasnost da Srbi na Kosovu, kao punopravni i ravnopravni građani Srbije, u potpunosti budu integrisani u ustavno-pravni poredak Srbije.

Zaključeno je da preko budžetskih sredstava Republike Srbije i Nacionalnog investicionog plana budu obezbeđene investicije i otvaranje novih radnih mesta, što će potvrditi još intenzivnije prisustvo države Srbije u Pokrajini.

U Vladi Srbije održavaće se redovni sastanci sa predstavnicima pokrajinskih državnih i društvenih institicija, najavljuje se iz vladine kancelarije za saradnju sa medijima.

Članovi Vlade sutra na Kosovu

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministri i njihovi pomoćnici boraviće sutra u srpskim sredinama na Kosovu.

Kako je Beti rečeno u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, u njihovoj pratnji biće i poslanici Skupštine Srbije, kao i predstavnici srpskih partija u crnogorskom parlamentu.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić i državni sekretar u tom ministarstvu Dušan Proroković će u 13 časova u pres centru u Kosovskoj Mitrovici održati konferenciju za novinare.

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić i ministar prosvete Zoran Lončar boraviće u najudaljenijoj srpskoj enklavi, u Štrpcu.

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Popović će sa poslanicima boraviti u Ranilugu.

Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić boraviće u Gračanici, a državni sekretar tog ministarstva Branko Jocić u Velikoj Hoči u Orahovcu.

Ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo posetiće povratničko naselje Osojane, kod Istoka, dok će ministar vera Radomir Naumov boraviti sutra u Goraždevcu.

U Novom Brdu će boraviti državna sekretarka MUP-a Srbije Mirjana Orašanin i pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Miroljub Kljakić.

KPS obezbeđuje zvaničnike Srbije

Kosovska policijska služba preuzeće brigu o bezbednosti članova Vlade Srbije koji će sutra boraviti na Kosovu.

Portparol KPS-a Veton Eljšani rekao je da je policija upoznata da će sutra na Kosovo doći nekoliko članova Vlade Srbije i drugih zvaničnika i da će pripadnici KPS-a brinuti o njihovoj bezbednosti.

On je rekao da policija nema informacija o mogućim protestima i demonstracijama pripadnika srpske zajednice u nedelju, kada se najavljuje proglašavanje nezavisnosti Kosova.

"Mi imamo najava da će protesti, koji će verujemo biti mirni, početi od ponedeljka. Mi ćemo učiniti sve što zavisi od nas da oni prodju u redu i miru", rekao je Eljšani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: