MITING PRISTALICA MILOSEVICA U BEOGRADU

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

21:12

Default images
Oko 15.000 pristalica Slobodana Milosevica iz cele Srbije protestovalo je u petak uvece ispred Savezne skupstine trazeci oslobadjanje bivseg predsednika Jugoslavije i vanredne izbore na svim nivoima. Miting je organizovan pod sloganom "Za slobodnu Srbiju i protiv izrucenja gradjana Haskom tribunalu", a najavljeno je da ce u subotu u celoj Srbiji biti organizovani mitinzi podrske Milosevicu. Protestnom okupljanju su, pored predstavnika Socijalisticke partije Srbije prisustvovali i funkcioneri Srpske radikalne stranke. U publici je najvise bilo zastava radikala, a u jednom trenutku se pojavila i zastava Srpskog pokreta obnove. Gradjanima su se obratili glumac Lepomir Ivkovic i funkcioneri SPS Dejan Backovic, Ivica Dacic i Zoran Andjelkovic, javlja B92.

Dvojica pristalica Srpske radikalne stranke napali su u petak novinara FoNeta Zorana Culafica i izvestaca Rojtersa Jelenu Bozovic na mitngu koji je ispred Savezne skupstine organizovan povodom izrucenja bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica Haskom tribunalu. Dvojica radikala, starosti izmedju 40 i 45 godina u pijanom stanju, prisli su prvo reporteru Rojtersa, ispitujuci je za koga radi, uz provokacije da je izadajnik i strani placenik. U trenutku kada je jedan od njih poceo i fizicki da je maltretira, vuce za ruku i otima beleznicu, izvestac FoNeta pokusao je da je zastiti, ali je u tom momentu nekolicina radikala nasrnula na njega. Bozovic je uspela da pobegne, a Culaficu su radikali istrgli beleznicu iz ruku, bacili na zemlju i poceli da je gaze, trazeci od njega da im pokaze licnu kartu, kako bi utvrdili "da li je pravi patriota". Posto je reporter FoNeta odbio to da ucini, radikali su nastavili da ga maltretiraju, ali su se umirili posle molbe koleginica iz Srne. Incident je trajao oko 15 minuta, a sve se desavalo samo nekoliko metara od kordona policajaca, koji nisu reagovali. Radikali su fizicki onemogucili napadnutim novinarima da prate mitnig sa mesta na kome su se nalazili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: