POGINUO MAKEDONSKI POLICAJAC

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

23:34

Default images
Pripadnici specijalnih jedinica makedonske vojske i policije u subotu su, nesto posle 10 sati, usli u Aracinovo i prema poslednjim informacijama vec kontrolisu trecinu sela, javlja dopisnik Radija B92 Safet Bisevac. Treca faza operacije makedonskih snaga bezbednosti za preuzimanje kontrole nad ovim selom, udaljenom 10 kilometara od centra Skoplja, a koje je poslednje dve nedelje pod kontrolom albanskih pobunjenika, pocela je oko 7 sati dejstvom artiljerije i helikoptera makedonske armije. U dvodnevnim borbama u i oko Aracinova ranjeno je 11 pripadnika armije i policije. Jedan od ranjenih policajaca preminuo je na putu za skopsku vojnu bolnicu nakon ranjavanja na policijskom punktu u ataru sela Brnjevci, u neposrednoj blizini Aracinova, saopsteno je iz Ministarstva policije Makedonije. Policajac Atanas Janev tesko je ranjen oko snajperskim hicem u iznenadnom napadu albanskih terorista.

U medjuvremenu, sukobi u Makedoniji se sire. Najmanje 5 makedonskih policajaca ranjeno je u napadu albanskih ekstremista na policijsku patrolu izmedju sela Radusa i Dvorci na planini Zeden, 30 kilometara severozapadno od Skoplja.

Kod tetovskog sela Orasje iz putnickog utomobila u pokretu, iz automatskog oruzja, pucano je na voz koji saobraca na liniji Skoplje-Kicevo, ali nema povredjenih u ovom napadu. Makedonskim oruzanim snagama od subote su na raspolaganju i 2 borbena aviona tipa "suhoj-25", kupljenih od Ukraine, koji su u vise navrata nadletali Skoplje i Tetovo, ali nisu dejstvovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: