SMENJEN GENERAL NINOSLAV KRSTIC

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2001.

16:16

Default images
General Vojske Jugoslavije Ninoslav Krstic smenjen je u cetvrtak sa mesta komandanta Zdruzenih snaga bezbednosti na jugu Srbije. Krstic je, kako saznaje B92, smenjen odlukom Vojislava Kostunice, a po naradjenju koje je potpisao nacelnik Generalstaba VJ Nebojsa Pavkovic. General Krstic je za B92 izjavio da je dobio naredjenje da preda duznost generalu Momcilovicu. “Vracam se nazad na svoje formacijsko mesto nacelnika Inspekcijske sluzbe Vojske Jugoslavije”, rekao je Krstic. Na pitanje da li je iznenadjen odlukom o smeni, Krstic kaze da “nije iznenadjen i da je sve ovo u skladu s dosadasnjim razmisljanjima i radom”. Koordinator drzavnog tela za jug Srbije Nebojsa Covic nedavno je predlozio da general Krstic bude unapredjen. Komentarisuci kako je umesto do unapredjenja doslo do njegove smene, Krstic kaze da “je mozda za svoj rad ocekivao unapredjenje”. “Ali, ne znam da li ce toga biti”, izjavio je Krstic. U razgovoru za B92, Nebojsa Covic kaze da je ogorcen, razocaran i ljut zbog odluke da general Krstic bude smenjen. “To je ona podmukla smena, kao 'vracas se na svoje mesto', uz obrazlozenje da niko nije nesmenjiv. Samo nije smenjiv Pavkovic. Nosim jednu veluki gorcinu zbog svega toga jer znam sta se dogadjalo dole na terenu, nisam funkcionisao u kabinetu nego sam sa svim tim ljudima iz Vojske i policije bio na terenu. Nemam nikakav problem s vojskom, imam problem s Pavkovicem, ali Pavkovic nije Vojska i nikada nece biti Vojska. To je jedna mentalna pokvarenost i to nema blage veze s moralom i to je jedno odvratno podmetanje i u tom podmetanju se koriste razne sluzbe bezbednosti. Zato sam i ljut i nervozan i pun gorcine i stalno se pitam sta mi je to trebalo da ulazim u lonac s takvim nekim ljudima”, zakljucio je Covic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: