REAKCIJE IZ SVETA NA HAPSENJE MILOSEVICA

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

12:06

Default images
Kanadski premijer Zan Kretjen pozdravio je hapsenje biseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, naglasivsi da je “Kanada zadovoljna” sto je Milosevic “barem priveden” i zatrazio njegovo izrucenje Haskom tribunalu, prenosi SRNA, pozivajuci se na Rojters.

Japanski ministar inostranih poslova Johei Kono podrzao je hapsenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica i ocekuje da ce jugoslovenska Vlada saradjivati sa Haskim tribunalom.

Hapsenjem Slobodana Milosevica demokratsko jugoslovensko rukovodstvo potvrdilo je svoju opedeljenost za pravnu drzavu i demokratiju, rekao je za madjarsku agenciju MTI portparol madjarskog ministarstva spoljnih poslova Gabor Horvat, prenosi vanredni broj lista "Madjar so". Horvat je ocenio da je Beograd ponovo ucinio vazan korak ka medjunarodnim ocekivanjima koja se zalazu za saradnju sa Haskim tribunalom, kao i da on jaca bezbednost prostora jugoistocne Evrope, navodi "Madjar so".

Belgijski ministar inostranih poslova Luj Misel smatra da bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic treba da bude isporucen Medjunarodnom tribunalu u Hagu, javlja SRNA. "To ce biti tesko, jer treba racunati na proteste jednog dela stanovnistva i vojske koji su jos na njegovoj strani" - ocenio je Misel za flamansku Radio stanici VRT i istakao da je Milosevicevo hapsenje "vec jedan mali uspeh". Misel smatra i da "ne treba prestati sa vrsenjem pritiska na Jugoslaviju pretnjom o ukidanju ekonomske pomoci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: