DJINDJIC: PROMENA ZAKONA PRE PROMENE USTAVA

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2001.

08:16

Default images
U Novom Sadu je u utorak odrzan sastanak clanova Vlade Srbije i Izvrsnog veca Vojvodine o uredjenju odnosa Republike i Pokrajine. Premijer Zoran Djindjic je u Somboru izjavio da je promena Ustava previse komplikovan i nepotreban korak u ovom trenutku i pojasnio: "Moramo da krenemo u promene zakona, pre svega u ekonomskoj oblasti pre nego sto promenimo Ustav. Sigurno je da nam je potreban demokratski Ustav, ali moramo da uhvatimo ovu sansu koju imamo sad, pa ko zna kad, da bismo promenili zakone koji su smetnja", kaze Djindjic, javlja Radio B92.

Djindjic je tokom boravka u Subotici, upitan kakav je njegov stav prema autonomiji Vojvodine, odgovorio sledecim recima: “Mi zelimo da otvorimo to pitanje, da kazemo da je na dnevnom redu pitanje decentralizacije vlasti u Srbiji, da pokazemo da je to deo naseg izbornog programa. Velika decentralizacija podrazumeva izuzetnu standardizaciju usluga i kontrole i demokratskih procedura da ne bi od lokalnog nosioca odluka zavisila sudbina ljudi koji tu zive. Mi jos u Srbiji nemamo, posle mesec dana funkcionisanja Vlade, sistem demokratske kontrole i standardizacije usluga, ali bi bilo jako pogresno da kazemo ‘cekacemo neka bolja vremena’. Moramo odmah da krenemo”, rekao je Djindjic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: