RAKIC: IZOLOVATI MILOSEVICA

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2000.

13:41

Default images
Akademik Ljubisa Rakic optuzio je, u izjavi FoNetu, bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosvica da sabotira demokratske promene u zemlji i zatrazio da on bude izolovan i izveden pred lice pravde. Ocenjujuci da "mirna revolucija i obaranje najrepresivnijeg rezima u Evropi predstavljaju za srpski narod najvazniji dogadjaj u 20. veku", Rakic je objasnio da Milosevic, "umesto izolacije, dobija sansu da vuce konce i paralise razvoj nove vlasti i novog sistema". "Konstituisanje moderne drzave i privrede suoceno je sa svakodnevnim sabotazama, iza kojih stoji Milosevic", dodao je Rakic i upozorio da se to desava, kako u " Vladi Srbije, preko Milomira Minica, tako i u EPS, 'Galenici' i brojnim drugim ustanovama i institucijama". "Narod je ocekivao da ce se Milosevicu suditi, ako ne odmah, a ono bar da ce biti izolovan u nekom kucnom pritvoru, zbog nedela koja je ucinio tokom vise od 10 godina svoje vladavine", naglasio je Rakic. "Vucelic i ostali bili su udarna pesnica Milosevicevog rezima represije. Zar se od njih mogu ocekivati napredak i razvoj demokratije ili je to bacanje prasine u oci naive javnosti da socijalizam nije izgubljen?", rekao je Rakic, prenosi Fonet. "Socijalizam i socijalne ideje Milosevica i njegovih disidenata treba da odu na djubriste istorije, slicno fasizmu, inkviciziji i ostalim reakcionarnim i prevazidjenim artefaktima", zakljucio je Rakic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: