Svilanović napušta klub DS-a

Poslanik na listi DS-a u parlamentu Srbije Goran Svilanović dogovorio se sa tom strankom da istupi iz poslaničkog kluba DS-a.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2005.

10:04

Default images

Kako je Svilanović rekao za B92, do ovog dogovora došlo je zbog različitih stavova Svilanovića i DS-a o nezavisnosti Kosova:

"Dogovorili smo se da ja izađem iz poslaničke grupe DS-a, a da naravno, ostanem u parlamentu. Što se mene tiče, ja ću i dalje nastojati da se ponašam manje više u skladu sa onim što su stavovi te poslaničke grupe, kada je u pitanju Vlada ili neke druge teme. Ali, ove stvari koje sam ja rekao, da je moje najdublje uverenje da treba da budemo realni što je više moguće u mesecima i godinama koje dolaze. S druge strane, predsednik Tadić ima jedan principijelan stav, koji ja poštujem, a to je da je to nespojivo s njegovom pozicijom predsednika države i to je tačno, tako da smo se vrlo brzo dogovorili."

Podsetimo, Goran Svilanović je član Međunarodne komisije za Balkan, koja je prošle nedelje predstavila Predlog o uključivanju balkanskog regiona u Evropsku uniju, u okviru kojeg je predložena nezavisnost Kosova do koje bi se došlo u četiri faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: