KLINTON: PODRSKA DEMOKRATSKIM PROMENAMA U SRJ

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2000.

13:06

Default images
Sa najvisih mesta u americkoj administraciji izrazeno je, proteklih dana, zadovoljstvo zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa s Jugoslavijom. Predsednik Bil Klinton je tim povodom uputio poruku da akcija, koju su SAD preuzele s Nemackom, Francuskom i Britanijom, predstavlja zajednicki odgovor zapadnih saveznika na "zadivljujuce promene" do kojih je doslo demokratskim izborom Vojislava Kostunice, odnosno uklanjanjem Slobodana Milosevica i njegovog rezima.. Resena da odmah podrzi "istorijsku promenu" do koje je doslo u Beogradu, vlada SAD je, kao prvu meru posle uspostavljanja odnosa, izdvojila vanrednu pomoc u hrani narodu Srbije, vrednu 45 miliona dolara, cija ce isporuka, kako je najavljeno, poceti pre nailazecih zimskih meseci. Istovremeno, u Klintonovoj poruci se najavljuju konsultacije s Kongresom oko modaliteta realizicije vec odobrenog paketa americke pomoci SRJ u vrednosti 189 miliona dolara, javlja Sense. "Predsednik Kostunica i njegova vlada vec su ostvarili dramatican napredak u otklanjanju posledica brutalne politike bivseg Milosevicevog rezima. Zahtevom za clanstvo u UN predsednik Kostunica je signalizirao da je njegova zemlja spremna da igra konstruktivnu i stabilizacionu ulogu u regionu", navodi se u saopstenju koje je prenela Bela kuca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: