KOSTUNICA-KOSNIK O PROBLEMIMA IZBEGLICA

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2000.

19:58

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica razgovarao je u ponedeljak s predsedavajucim Regionalnog komiteta za izbeglice Pakta stabilnosti za Jugoistocnu Evropu Hansom Kosnikom o pruzanju pomoci izbeglicama i ubrzavanju procesa povratka izbeglih lica iz Hrvatske i BiH, kao i interno raseljenih lica sa Kosova. Kostunica je ukazao na probleme povratka izbeglica u Hrvatsku i izrazio nadu da ce uspostavljanje diplomatskih odnosa s BiH doprineti ubzavanju procesa vracanja izbeglih, saopsteno je iz kabineta predsednika. Kao najvecu prepreku za povratak lica raseljenih sa Kosova, Kostunica je naveo bezbednosnu situaciju u Pokrajini i ukazao da je neophodno uloziti vece napore za stvaranje uslova za normalan zivot i povratak raseljenih lica. Kosnik je upoznao Kostunicu s projektima Pakta za rehabilitaciju i povratak izbeglih i raseljenih lica i zalozio se da se ta pitanja resavaju ne samo na bilateralnom, vec i na multilateralnom planu, prenosi Beta.

Kosnika je primio i predsednik Demokratske stranke i jedan od lidera DOS Zoran Djindjic, koji se u razgovorima zalozio za stvaranje programa za povratak izbeglih lica na Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: