DEMANTI NATASE KANDIC

Izvor: B92

Petak, 10.11.2000.

15:42

Default images
Direktor Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandic demantovala je informaciju, koju je objavio i B92, da je posetila pozarevacki zatvor u delegaciji koju su cinili sef Drzavne bezbednosti Radomir Markovic i predsednik Lige albanskih zena Fljora Brovina. Natasa Kandic naglasava da je dozvolu za posetu zatvorima u Nisu, Pozarevcu i Sremskoj Mitrovici trazila od koministara pravde Srbije. “Dobila sam dozvolu da bez kontrole i nadzora steknem uvid u stanje u zatvorima”, rekla je Kandic za B92 isticuci da je prvi put neko iz nevladine organizacije dobio pristup zatvoru iznutra. "Nikada nisam bila vise ponizena nego kada je objavljena vest da sam vidjena u delegaciji sa sefom Drzavne bezbednosti. U cetvrtak sam bila sa ekipom VIN-a, u sredu sama, s tim da potpisem dozvolu da ulazim na svoju odgovornost. Meni se cini da je to najprirodnije i najnormalnije za organizaciju za borbu za ljudska prava i za mene, da ja nemam nikakvu pratnju i nikuda ne bih otisla u bilo kavoj pratnji i ne bih videla smisao svog delovanja da mi je potrebna pratnja", rekla je Kandic. Sef kabineta predsednika Kostunice Ljiljana Nedeljkovic izjavila je za Radio B92 da su ona i advokat Gradimir Nalic bili izaslanici predsednika Kostunice koji su obezbedili Fljori Brovini posetu zatvorenicima u Nisu i Pozarevcu. Sef DB Radomir Markovic obezbedjivao je njihovu posetu. “Markovic je obezbedio helikopter do Merdara i pratnju u zatvorima u Nisu i Pozarevcu", rekla je Nedeljkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: