Sednica Komisije zbog Divca

Beograd -- Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac kaže da će sednica te Komisije najverovatnije biti u nedelju.

Izvor: B92
Podeli

Dug proces i brojni obrti u privatizaciji kompanije "Knjaz Miloš", dodatno su iskomlikovani što je, uporedo sa utrkivanjem ponuđača oko toga ko će skupiti najveći broj akcija i ubediti male akcionare da njima proda akcije, košarkaš Predrag Danilović ponudio da pokloni po 3.500 dinara akcionarima koji se odluče da prodaju akcije "Apurni", firmi francuske kompanije "Danon" i košarkaša Vlade Divca.

Zbog toga je Štimac najavio da će najverovatnije u nedelju biti održana sednica Komisije: "Čim dobijemo izveštaje mi ćemo videti, konkretno, o čemu se radi, šta je ko izjavio, kojom prilikom. Na kraju krajeva, svako može, kao privatno lice da izjavi i obeća bilo šta. Međutim, ako su okolnosti u kojima je on to rekao direktno vezane za ponudu za preuzimanje akcija, mi ćemo to svakako oceniti i videti koje se mere povodom toga mogu preduzeti."

Štimac navodi i da Zakon predviđa određene sankcije zbog takvog ponašanja i objašnjava da se može govoriti samo o ponudama koje je utvrdila Komisija, a da sve ostalo ne sme. " Te informacije koje su lažne, ili se na  netačan način interpretiraju, jednostavno su zabranjene. Posledice širenja takvih informacija, takvih radnji, šteta koja tako nastane, za to se terete oni koji su te štetne posledice proizveli odnosno, oni koji šire lažne informacije, oni koji vrše pritisak na opredeljivanje akcionara mimo onoga što je u ponudama izneto", kaže Štimac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.