“Razvod” države i malih akcionara

Beograd -- Nijedna od ponuda za akcije “Knjaz Miloša” ne ispunjava uslove države, što je dovelo do razdruživanja akcija.

Izvor: B92
Podeli

Mali akcionari i Akcijski fond odlučili su da razdruže dosadašnji zajednički paket akcija i sada će te akcije biti prodavane pojedinačno. Britanska firma “Balkan limitid” ponudila je cenu od 23.000 dinara po akciji. Zastupnik malih akcionara Branko Pavlović kaže za B92 da je, prema njegovom mišljenju, to najbolja ponuda.

“Upravni odbor ‘Knjaz Miloša’ u sredu donosi formalnu odluku o oceni pristiglih ponuda. Ne sumnjam da će to biti u pravcu da je ponuda ‘FPP Balkan limitida’ najbolja u ovom trenutku”, kaže on.

Direktor brokerske kuće “MV investment” i zastupnik “FPP Balkan limitida” Dragijana Radonjić kaže da je veliko interesovanje akcionara i da su mnogi već deponovali svoje akcije na njihov račun. “Balkan limitid” je pre dva meseca kupio oko 25 odsto akcija malih akcionara po ceni od 17.200 dinara po akciji. “To su bili tadašnji uslovi naše ponude za preuzimanje. Podsećam da su oni u tom trenutku bili najpovoljniji, upoređujući s 15.000 ili 16.100. Trenutno su promenjeni uslovi i oni su trenutno 23.000 po akciji”, kaže ona.

UO “Knjaz Miloša” u sredu će doneti formalnu odluku o oceni pristiglih ponuda. Mali akcionari su ranije svoje akcije, 30,17 odsto, udružili s državnim fondom, koji čini 41,60 odsto akcija “Knjaz Miloša”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.