Hoće li DS i SPO u koaliciju

Funkcioner DS Dragan Šutanovac demantovao je informacije da su Boris Tadić i Vuk Drašković počeli pregovore o koaliciji.

Izvor: B92

Petak, 12.11.2004.

09:18

Default images

Prema tvrdnjama koje je za “Blic” izneo izvor blizak vrhu Srpskog pokreta obnove, osnovni uslov koji lider Srbpskog pokreta obnove ističe u pregovorima s Demokratskom strankom je da SPO dobije 15 mesta u budućem sazivu Skupštine Srbije.

List je dalje objavio da je verovatno da se na izbore neće čekati dugo jer će SPO oboriti Vladu Srbije ako Danica Drašković, supruga lidera SPO, ne bude postavljena na mesto direktora Instituta za bezbednost.

Funkcioner DS Dragan Šutanovac u izjavi za B92 demantuje navedene tvrdnje. “Nije tačna vest da je DS počeo pregovore sa SPO o koaliciji na sledećim izborima, i to iz više razloga. DS će na sledećim izborima, kako stvari stoje, izaći samostalno pod nazivom Demokratska stranka, Boris Tadić. Ono što jeste činjenica je da su DS i SPO imali jedinstvene stavove oko važnih državnih pitanja, pre svega Kosova i Metohije, a i saradnje s Hagom. Međutim, to nisu tačke koje zbližavaju naše stranke toliko da bismo išli u koalicione sporazume za izbore”, rekao je Šutanovac. On je dodao da ne veruje da će poslanici SPO rušiti Vladu, u koju su i ušli mimo Draškovićeve volje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: