Utvrditi jasnu politiku o Hagu

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2004.

13:05

Default images

Rasim Ljajić kaže da je mnogo važnije da SCG utvrde državnu politiku o saradnji s Hagom, nego ko će biti na čelu Saveta.

"Predsednik Saveta nema nikakva posebna ovlašćenja, a odluke koje Savet za saradnju sa Haškim tribunalom donosi uglavnom su savetodavnog karaktera i sve one, manje - više, moraju da prođu Savet ministara državne zajednice", rekao je ministar za manjinska i ljudska prava u intervjuu podgoričkom nedeljniku Monitor.

Ljajić smatra "poptuno pogrešnim" utisak koji je stvoren u javnosti da predsednik Saveta odlučuje o tome koga će država izručiti Tribunalu. "To je potpuno pogrešna slika, koja otežava proces izbora predsednika ovog tela, pošto je nesumnjivo reč o nepopularnoj političkoj funkciji i onaj koji je na njoj može da očekuje samo negativne političke poene", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: