Skup Žena u crnom povodom Srebrenice

Izvor: B92

Subota, 10.07.2004.

12:00

Default images

Povodom godišnjice masakra u Srebrenici, Žene u crnom organizovaće skup u subotu od 19 do 20 sati.

"Povodom devete godišnjice masakra koji su nad zarobljenicima i civilima bošnjačke narodnosti u zoni Srebrenice izvršile vojne i paravojne formacije Republike Srpske i režima Slobodana Miloševića, Žene u crnom organizovaće na Trgu Republike u Beogradu stajanje u crnini i ćutanju", saopštava ova nevladina organizacija.

Takođe, aktivisti i aktivistkinje iz raznih gradova Srbije prisustvovaće 11. jula komemoraciji u Potočarima, Srebrenica.

Pozivajući građanke i građane Beograda da nam se pridruže u obeležavanju "jednog od najstravičnijih zločina počinjenih u naše ime", ŽC skreću pažnju da, iako je pravosnažnom odlukom Haškog tribunala ustanovljeno da se u ovom slučaju radilo o zločinu genocida, u našoj zemlji "postoji veliki broj medija, političkih snaga i javnih ličnosti koji još i danas pokušavaju da relativizuju, opravdaju ili potisnu zločin u zaborav".

Žene u crnom smatraju i da je zakazivanje inauguracije Borisa Tadića za predsednika Srbije za 11. jul, "neprimeren čin koji nimalo ne pomaže suočavanju sa prošlošću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: