Izručenje posle lokalnih izbora?

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2004.

10:23

Default images

Generali Nebojša Pavković, Vojin Lazarević i Sreten Lukić biće izručeni Tribunalu, ali ne pre lokalnih izbora.

Razlog tome je što "su i zapadni centri svesni opasnosti od radikalizacije Srbije", piše novosadski "Dnevnik", pozivajući se na izvore iz državnog vrha.

Na osnovu istih izvora list navodi da je u Savetu bezbednosti UN u pripremi rezolucija o nesaradnji SCG sa Tribunalom, ali da je potez ministra spoljnih poslova SCG Vuka Draškovića, kojim je označio početak procesa izručenja četiri generala Tribunalu, doprineo da ta rezolucija za sada bude stavljena "u fioku". "Rezolucija bi značila izolaciju zemlje u pojedinim segmentima, a pre svega izostanak finansijske pomoći i međunarodnih kreditnih aranžmana, ali ne i klasične sankcije", navodi "Dnevnik".

Izvor je još dodao da bi bivši vojni komandant bosanskih Srba Ratko Mladić "oslobodio državu mnogih muka" kada su u pitanju Hag i međunarodni pritisci, kao i procesi integracije SCG, ali je naveo da Mladić nije u zemlji. Izvor "Dnevnika" rekao je da je četvrti general koga traži Hag, Vlastimir Đorđević, "negde u Rusiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: