Kovačević-Vučo: Legija ne može biti svedok-saradnik

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2004.

01:26

Default images

Predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević Vučo izjavila je za B92 da se pribojava da će uslediti medijske špekulacije povodom predaje Milorada Lukovića Legije, i da su one već počele, izjavom adokata Vukasovića o navodnoj umešanosti ljudi iz vlasti Demokratske strnake u atentat na Đinđića. “Sticaj okolnosti pod kojima se prtedao nije slučajan, jer od početka suđenja se vodila medijska kampanja čiji je cilj da se pomešaju uloge dželata i žrtve. Ovo koindicira sa time” rekla je Kovačečvić Vučo. “Bojim se politizacije celog slučaja na način koji treba da ‘odbrani’ one koji su na osnovu velikog broja dokaza opruženi, ali i da se ne krene u ono oko čega se spekuliše, da Legija postane svedok sareadnik”. Luković ni po jednom zakonu ne može dobiti svojstvo svedoka-saradnika, decidirano je rekla Kovačević Vučo za B92.

Ona je rekla da se nada da Haški tribunal, koji nije zvanično podigao optužnicu protiv Lukovića, to neće ni učiniti, bar ne do kraja procesa koji je u toku pred srpskim Specijalnim sudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: