“Zakonom o pomoći haškim optuženicima država štiti sebe”

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2004.

17:24

Default images

Iz vladajuće Demokratske stranke Srbije i dalje ostaju pri stavu da je Zakon o pomoći haškim optuženicima dobar i da ga ne treba menjati. Funkcioner te partije Nebojša Bakarec naglašava da je taj Zakon usvojen zbog interesa države i da se u pojedinim medijima i nevladinim organizacijama vodi "potpuno besmislena manipulacija". Taj zakon je, prema njegovim rečima, korak napred u saradnji sa Tribunalom i sada će se optuženici lakše odlučivati na dobrovoljnu predaju: “Znači, ovaj zakon se ne tiče ni jednog pojedinca, niti smo ga pisali zato po meri bilo Slobodana Miloševića, bilo Vojislava Šešelja. Pisali smo ga po meri države. Znači, ovim zakonom država štiti svoj interes. To je vrlo jednostavna stvar, koji je to interes”, kazao je Bakarec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: