GO DS: Stranku da ravnopravno predstavljaju Tadić i Živković

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2004.

10:00

Default images

Glavni odbor Demokratske stranke odlučio je u nedelju predveče da u pregovorima o formiranju nove Vlade Srbije stranku ravnopravno predstavljaju zamenik predsednika Zoran Živković i potpredsednik partije Boris Tadić. Posle sedmočasovne sednice, koju je obeležila žučna rasprava i neslaganja čelnih ljudi stranke Tadića, Živkovića i Čedomira Jovanovića, doneta je odluka da se o eventualnim postizbornim koalicijama raspravljai Glavni odbor na novoj sednici koja će biti održana za sedam dana, u nedelju 18. januara. Kada je reč o novoj vladi, zamenik predsednika DS Zoran Živković podržava formiranje vlade sa ozbiljnim programom i mandatom od četiri godine, dok se potpredsednik Čedomir Jovanović suprotstavio bilo kakvom učešću vlasti.

“Uvek je u Demokratskoj stranci bilo sučeljavanja mišljenja”, rekao je Tadić nakon sednice. “Ono što je veoma značajno je to što danas imamo veće prisustvo medija nego u svim godinama koje su prethodile, odnosno u prethodnoj deceniji. Konačno, svi treba da se nauče da je to za nas snaga i da mi ne smatramo to ničim neobičnim – glasali smo i glasanje je odredilo kakav je odnos članova GO prema ta tri suprotstavljena mišljenja”, rekao je Tadić.

I Čedomir Jovanović smatra da je sednica GO DS uspešna. “Mislim da je važno da otvoreno razgovaramo o svim temama i meni je drago što smo mi stranka u kojoj je to moguće uraditi bez ikakvih međusobnih osporavanja koja bi izašla iz domena politike. Ja mislim da sam dovoljno rekao članovima GO, kako bi stranci pomogao da ona pažljivo profiliše svoju politiku i zaštiti one principe na kojima stranka mora graditi svoju budućnost, ukoliko želimo da živimo u demokratskom društvu. To što se ne slažemo po nekim pitanjima je uobičajena osobina svih demokratskih partija”, rekao je Jovanović.

Glavni odbor potvrdio je i listu poslanika te stranke u novom sazivu Skupštine Srbije među kojima će biti Boris Tadić, Milena Milošević, Gordana Čomić, Aleksandar Vlahović, Bojan Pajtić, Aleksandar Radosavljević i Boško Ristić. DS će u novom sazivu parlamenta Srbije imati 24 poslanika od 37 koliko je osvojila izborna lista na kojoj su još bili predstavnici Građanskog saveza Srbije, Socijaldemokratske unije i Demokratskog centra. Odlučeno je da Izborna skupština DS bude održana 21. februara u Beogradu ili Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: