JOVANOVIC: KOSTUNICA APSOLUTNI POBEDNIK U PRVOM KRUGU

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2000.

22:59

Default images
Sef Izbornog staba Demokratske opozicije Srbije Cedomir Jovanovic saopstio je uponedeljak uvece da je, na osnovu 65 odsto obradjenih zapisnika, predsednicki kandidat DOS Vojislav Kostunica "apsolutni pobednik u prvom krugu sa 2.941.412 osvojenih glasova". Slobodan Milosevic osvojio je 1.906.110, odnosno milion glasova manje, rekao je Jovanovic na konferenciji za novinare. On je dodao da se materijali iz velikih gradova poslednji obradjuju, navodeci da je u Beogradu obradjeno svega 17 odsto materijala i da se otuda belezi rast procenata za Kostunicu i pad za Milosevica. Na osnovu postojecih trendova, kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolic ima 345.611, Srpskog pokreta obnove Vojislav Mihailovic 171.978, a kandidat Afirmativne stranke Miodrag Vidojkovic oko 50.000 glasova.

Kandidat Demokratske opozicije Srbije za predsednika Jugoslavije Vojislav Kostunica izjavio je u ponedeljak rano ujutru da je "izvesna" njegova pobeda u prvom krugu predsednickih izbora. "Cak i ulazak u drugi krug je pobeda s obzirom na manipulacije i zastrasivanja", rekao je Kostunica na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: