Mićunović za parlamentarne izbore, ako bude predsednik

Izvor: B92

Subota, 27.09.2003.

12:30

Default images

Srbija ne može da licitira da li joj treba predsednik ili ne, rekao je na sednici Glavnog odbora DC-a lider te stranke i predsednički kavdidat DOS-a na novembarskim izborima Dragoljub Mićunović. Sutra ćemo licitirati da li nam treba sud ili parlament. Mi moramo imati završen institucionalni sistem države, kazao je Mićunović i poručio: “Imaćemo, po redu, posle predsedničkih izbora parlamentarne izbore. Ako budem izabran, učiniću sve da oni budu što pre, u najboljem redu i uz puni konsenzus svih političkih aktera. Ali mora postojati red. Moramo znati kojim redom završavamo koji zadatak”.      

Pred nama su i drugi važni zadaci, donošenje Ustava i problem Kosova. Ipak mi živimo u predsedničkom sistemu i Ustav koji to reguliše još važi, naveo je Mićunović i o funkciji predsednika još rekao: “Mi živimo u predsedničkom sistemu, taj ustav još uvek važi. A predsednik je i zamišljen radi ravnoteže vlasti. Da svu vlast ne bi imala vlada. I utoliko je čudnije da oni koji imaju tolike primedbe da je vlada uzela sve u svoje ruke, ne žele, ili smataraju da nije važno da sada imamo predsednika. Predsednik će konrolisati vladu. Predsednik će biti most između vlasti i opozicije. Predsednik će biti politički autoritet kome građani mogu da se obrate i koji će štititi i demokratiju i ustav i prava građana”, naglasio je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: