Kontakt-grupa Holkeriju dala “zeleno svetlo” za dijalog

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2003.

22:39

Default images

Kontakt-grupa dala je “zeleno svetlo” šefu UNMIK Hariju Holkeriju za nastavak priprema dijaloga Prištine i Beograda o konkretnim životnim pitanjima, izjavio je za Radio B92 ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović posle sastanka s Holkerijem. On je rekao da se očekuje da razgovori počnu polovinom oktobra.  “Dijalog će najverovatnije biti održan u Beču uz učešće najviših zvaničnika Srba i Albanaca”, rekao je Svilanović. On je naveo da bi posle tog prvog sastanka rad bio nastavljen u okviru radnih grupa uz učešće eksperata. Izvor Bete je naveo da tačan datum početka dijaloga zavisi od radnog rasporeda zvaničnika EU koji će prisustvovati prvom sastanku.

Dijalog o Kosovu počeće najverovatnije sredinom oktobra u Beču, izjavio je za Betu predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i dodao da mu je to rekao Holkeri odmah posle sastanka Kontakt-grupe. Marović je rekao da mu je Holkeri saopštio da će do sredine oktobra raditi na formiranju delegacije kosovskih Albanaca za dijalog, koja će biti multietnička i sastavljena od ljudi koji zastupaju legitimne interese građana Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: