Kontakt-grupa u utorak saopštava stav o početku dijaloga

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2003.

09:14

Default images

Kontakt-grupa će u utorak zauzeti stav o početku dijaloga Beograda i Prištine. Očekuje se da će, na sednici u Njujorku, predstavnici SAD, Rusije, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šef UNMIK Hari Holkeri, postići dogovor o tome kada će, gde i kako početi dijalog o rešavanju konkretnih problema na Kosovu. Očekivanja zvaničnog Beograda od sastanka izneo je šef Koordinacionog centra Nebojša Čović. “Čekamo da Holkeri izađe sa okvirima vezanim za dijalog. Ja sam već rekao da će razgovori biti vođeni u Beču ili Briselu, biće prisutne delegacije Beograda, Prištine, UNMIK, EU, NATO. Očekujem da na inicijalnom sastanku budu prisutni visoki zvaničnici, kao što su Havijer Solana i Džordž Robertson. Smatramo da u delegaciji Prištine treba da budu Srbi, predstavnici srpske nacionalne zajednice”, rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: