Nastavljeni pregovori o prekidu štrajka

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2003.

09:09

Default images
Ministarstvo energetike, poslovodstvo i sindikat EPSa nastavili su oko 15 časova pregovore o uslovima za prekid dvonedeljnog štrajka. Pregovorima prisustvuju i predstavnici sindikata podzemne eksploatacije uglja, zbog čijeg je izdvajanja iz EPSa štrajk i započet.

Neposredno pred početak nove runde razgovora, pred zgradu Ministarstva u ulicu Kralja Milana u Beogradu stiglo je oko 300 rudara podzemne eksploatacije uglja, koji blokirali saobraćaj i najavili duži boravak u centru Beograda.

Nebojša Jovanović iz sindikata EPS-a rekao je za Radio B92 da su rudari stigli kao podrška pregovoračkom timu koji se trenutno nalazi u zgradi ministarstva: "Cilj protesta je da nas podrže pregovarački tim u naporima da sa ministarstvom dođemo do nekog dogovora, da spečimo protivpravno izdvajanje iz EPS-a. Oni će ostati celu noć, a sutra u 14 časova pridružiće nam se kolege iz ostalih delova EPS-a, uz PTT, NIS, Telekom. Nadam se da će i građani shvatiti, jer mi se ne borimo za lične interese, nego zato što bi rasprodaja EPS-a značila krah Srbije".

U međuvremenu, ministarstvo energetike saopštilo je da su radnici još dva preduzeća  - "Elektrosrbija" i "Elektrotimok" - prekinula štrajk. U gotovo svim preduzećima EPS-a, kako se ističe u saopštenju, uopšte nema štrajka i svi radnici normalno obavljaju radne zadatke. U Elektroprivredi Srbije zaposleno je ukupno 43.503 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: