Popović: Tužbama branim Đinđićevu politiku

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2003.

09:06

Default images

Sekretar Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Beba Popović izjavio je u intervjuu za RTS u ponedeljak uveče da tužbama protiv pojedinih medija i političara ne brani samo sebe. Popović, koji je tužio Vojislava Koštunicu, nedeljnike NIN i Vreme, Večernje novosti, B92 i Fond za humanitarno pravo, kaže da brani i demokratske snage.

"Nisam ja tužio svakoga ko je o meni napisao tekst. To možda nije ni jedan procenat, nisam nikada računao. Tužio sam samo one za koje sam mislio da imaju uticaj i da im je važna politička težina u javnosti. Tom tužbom ja ne branim samo sebe, nego i onu politiku čiji sam učesnik bio dve godine i branim onu politiku koja i nakon ubistva Zorana Đinđića ipak i dalje postoji u spskoj Vladi i u srpskoj političkoj javnosti i koju mi imamo potrebu da nastavimo. To je suština mojih tužbi", rekao je Popović.

Izjavu američkog ambasadora u Beogradu Vilijema Montgomerija nedeljniku NIN u kojoj ovaj diplomata tvrdi da mu je Zoran Đinđić rekao da Popović stoji iza napada na RTV B92 i da više nije na funkciji, Popović je prokomentarisao rečima da je svako pozivanje na Đinđića posle njegovog ubistva, "manjak stila".

Šef Biroa za komunikacije je optužio Vojislava Koštunicu i njegovu stranku da stoje iza kampanje koja se vodi protiv njega i Vlade Srbije. Popović je u intervjuu za Radio-televiziju Srbije rekao da je ta "hajka" počela nakon što su rezultati istrage o ubistvu Zorana Đinđića pokazali da iza tog atentata postoji "jasna politička zavera" protivnika saradnje sa Haškim tribunalom. Šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović rekao je sinoć da će zvanično napustiti funkciju po završetku reorganizacije ove službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: