Savet razmotrio politička, vojna i ekonomska pitanja u SCG

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2003.

19:12

Default images
Savet ministara državne zajednice Srbija i Crna Gora na sednici u utorak razmotrio je prioritena pitanja međunarodne političke, vojne, ekonomske i finansijske saradnje Srbije i Crne Gore.

Savet ministara odobrio je izdavanje garancije SCG Evropskoj banci za obnovu i razvoj za drugi zajam za energetski sektor Srbije u iznosu 60 miliona evra. Iz Saveta ministara saopšteno je i da je usvojena Informacija o zajmu Evropske investicione banke u visini 90 miliona evra za finansiranje rekonstrukcije Beograda, a ministar za međunarodne ekonomske odnose Branko Lukovac ovlašćen je da u ime SCG potpiše finansijski ugovor sa bankom o realizaciji tog projekta.

Savet ministara razmotrio je i informaciju Ministarstva spoljnih poslova o vojnoj saradnji između SCG i SAD, odnosno američkoj pomoći za uvoz naoružanja i ratne opreme iz SAD.

Na sednici je doneta Uredba o obrazovanju ministarstava, organizacija i službi Saveta ministara i o načelima njihove unutrašnje organizacije i sistematizacije radnih mesta, što će omogućiti da Savet ministara poslove iz svoje nadležnosti obavlja stručno, efikasno i racionalno.

Radi efikasnijeg sprovodjenja Akcionog plana harmonizacije ekonomskih sistema Srbije i Crne Gore, ustanovljena je Kancelarija Uprave carina Srbije i Uprave carina Crne Gore, koju će činiti po tri predstavnika država članica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: