Nedelja, 18.05.2003.

10:56

Kostić: MK Komerc nije izvozio uvezeni šećer

Izvor: Beta

Default images

Vlasnik tri vojvođanske šećerane i preduzeća MK-Komerc Miodrag Kostić izjavio je da njegova firma nikada nije prodavala uvozni šećer kao domaći i najavio da će protiv onih koji šire poluistine i dezinformacije podneti tužbe. Kostić je za izdanje novosadski Dnevnika od nedelje rekao da je sporna firma iz Čačka od MK Komerca kupila 900 tona šećera i dobila sertifikat o poreklu tog šećera, odnosno da je on proizveden u šećerana u Pećincima i Baču. "Taj isti kupac je, međutim, kupio i dodatnih oko 250 tona uvoznog šećera i MK Komerc mu je dao račune i sertifikate i za jedan i za drugi šećer. Da li je on sa sertifikatom o poreklu iz šećerane u Pećincima izvezao uvozni šećer kao domaći mi to ne znamo niti je naš posao da to utvrdimo", kazao je Kostić i dodao da njegova firma "nikada nije prodala uvozni šećer kao domaći i da je to "jedino istina".

Vlasnik MK Komerca je naveo da je u njegove tri šećerane proizvedeno skoro 70.000 tona šećera, a izvezeno je, prema podacima carine, negde oko 60.000 tona. "To znači da je na lageru ostalo 10.000 tona. Kada je to tako, onda je pitanje zašto bi MK Komerc izvozio tuđi šećer, a ne svoj", zapitao se Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: