Petak, 31.08.2018.

21:01

Prvi slučajevi svinjskog gripa u Bugarskoj

Bugarske vlasti saopštile su da su se u toj zemlji pojavili slučajevi svinjskog gripa i da je sedam svinja na farmi u blizini granice sa Rumunijom zaraženo.

Izvor: Tanjug

Prvi slučajevi svinjskog gripa u Bugarskoj
Foto: Gettyimages/Dan Kitwood

Sedam zaraženih životinja nađeno je na farmi u severoistočnom selu Tutrakanci, a testovima je potvrđeno da je reč o virusu svinjskog gripa, saopštila je bugarska Agencija za bezbednost hrane i najavila da će oko sela biti uspostavljena zona karantina u krugu od tri kilometra.

Susedna Rumunija je od juna prijavila stotine slučajeva iste bolesti svinja, dok je u Kini zabeleženo pet slučajeva svinjskog grupa proteklog meseca, naveo je Rojters.

Bugarska je, kako se prenosi, prošlog meseca podigla ogradu na svojoj kopnenoj granici s Rumunijom u pokušaju da spreči prelazak divljih veprova koji bi mogli da rašire bolest po njenoj teritoriji.

Afrički svinjski grip je veoma zarazna bolest koja pogađa svinje i divlje veprove, ali ne i ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: