Četvrtak, 31.08.2023.

21:05

Povratak školske godine u Ribnikaru: Norveški stručnjaci pripremili upitnik VIDEO

Osnovci i srednjoškolci sutra sedaju u klupe, počinje nova školska godina.

Izvor: B92

Povratak školske godine u Ribnikaru: Norveški stručnjaci pripremili upitnik VIDEO

Prosvetari i stručne službe poručuju da spremno dočekuju početak škole, ali sutrašnji dan je dan o kome se govori i na koji se priprema cela Srbija protekla gotovo četiri meseca, od masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Pripremaju se i one škole u okolini Mladenovca zbog takođe masovnog zločina u Malom Orašju i Duboni.

U školi Vladislav Ribnikar, ne mestu zločina i nezapamćene tragedije biće memorijani centar. U našim školama 3. maj obeležavaće se kao Dan tuge i sećanja.

U samoj školi Ribnikar privode se kraju radovi na obnovi enterijera škole I spoljne fasade, kao I dve fiskulturne sale. Stručnjaci radne grupe za podršku mentalnom zdravlju već su u ovoj školi ali i školama u Mladenovcu i Smederevu, koje pohađaju đaci pogođeni drugim tragičnim masovnim ubistvima u selima Dubona i Malo Orašje.

U pomoć su pozvani i norveški stručnjaci. U školi Ribnikar biće predstavljen upitnik za procenu stepena traumatskog iskustva. Za njegovo srpovođenje biće potrebna saglasnost svakog roditelja.

Nastavno osoblje poziva roditelje na saradnju, a i medijima je upućen poziv da ne snimaju decu ni roditelje ni u školi ribnikar ni u školama u Smederevu i Mladonovcu, da ne retraumatizuju učenike.

Pogledajte u video snimku šta je rekla majka čija devojčica pohađa Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar":

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: