Četvrtak, 25.10.2018.

19:12

Preminuo Borislav Pelević

Srpski političar i bivši narodni poslanik Borislav Pelević preminuo je u 61. godini posle duže bolesti, pišu beogradski mediji.

Izvor: Blic

Preminuo Borislav Pelević
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Pelević je bio predsednik Sabora srpskog jedinstva i jedan od komandanata Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića.

Rođen je 22. novembra 1956. u selu Bublje kod Peći, na Kosovu i Metohiji. Pelević je bio doktor nauka iz oblasti sportskog menadžmenta i bio je profesor na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu na predmetima Menadžment sportskih takmičenja i Uvod u menadžment.

Dok je bio dobrovoljac u ratovima od 1991 do 1995. godine dva puta je teško ranjavan. Odlikovan je Srebrnom i Zlatnom medaljom ѕa hrabrost "Miloš Obilić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: