Sreda, 23.09.2020.

13:24

Putin: Uskoro druga vakcina

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će druga ruska vakcina protiv koronavirusa biti registrovana u najskorije vreme.

Izvor: Sputnjik

Putin: Uskoro druga vakcina
Foto: EPA-EFE/Gerard Julien Pool Maxppp out

"Inače, uskoro će biti registrovana i druga vakcina protiv koronavirusa", rekao je Putin obraćajući se senatorima Saveta Federacije.

Ruski predsednik je dodao da vlasti Rusije uzimaju u obzir moguće rizike u borbi protiv koronavirusa

Prema Putinovim rečima, ruski zdravstveni sistem spreman je da se efikasno odupre infekciji koronavirusom i sezonskom talasu prehlade.

Ranije je ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov izjavio da će drugu rusku vakcinu protiv kovida 19 proizvoditi kompanija „Biokad“.

Kako Sputnjik podseća, Rusija je u avgustu registrovala prvu u svetu vakcinu protiv koronavirusa, koju je razvio centar "Gamalej" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Sada se sprovodi finalna faza testiranja vakcine, u kojoj učestvuje veliki broj dobrovoljaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: