Ponedeljak, 21.08.2023.

15:28

Vol strit džornal: Novo rusko oružje parališe ukrajinsku vojsku

Ruski sistemi za distanciono miniranje "zemljedelije" usporavaju kontraofanzivu Ukrajine, prenosi list "Vol strit džornal".

Izvor: Sputnjik

Vol strit džornal: Novo rusko oružje parališe ukrajinsku vojsku
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

"Ti sistemi mogu da postavljaju minska polja na rastojanju od pet do 15 kilometara. To je samo jedan od sistema koji koriste Rusi kako bi u pravom smislu reči zasejali polja minama", navodi list.

Taj sloj zaštite, prema pisanju lista, znatno usporava Oružane snage Ukrajine i primorava vojnike da zauzimaju takve položaje na kojima su laka meta za ruske helikoptere, artiljeriju i dronove.

"Svakog dana imamo jednog stručnjaka za uklanjanje mina manje. On je ili ranjen, ili je dvestoti poginuli", naveo je ukrajinski vojnik u razgovoru za list.

Princip rada "zemljedelija" je sličan višecevnim raketnim bacačima, a sistem omogućava da se na elektronskoj mapi registruju koordinate pada projektila i da se komandi prenose podaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: