Film/TV 10

08.06.2024.

12:01

Druga sezona popularne HBO serije oduševila kritičare: "Može da parira bilo čemu u bioskopu"

Dve godine nakon epske prve sezone Kuće zmajeva, serija se vraća na male ekrane, a druga sezona je dobila odlične kritike.

Izvor: Index.hr

Druga sezona popularne HBO serije oduševila kritičare: "Može da parira bilo čemu u bioskopu"
Profimedia

Podeli:

Druga sezona HBO serije biće premijerno prikazana 16. juna i prikazaće početak krvavog rata između prestolonaslednice Rejnire Targarijen i njenog mlađeg polubrata Egona II. Prva sezona bila je skoro u potpunosti fokusirana na kuću Targarijen, a u drugoj sezoni će se publici predstaviti neki novi likovi, poput stanovnika kuće Štark i drugih "malih ljudi".

Sudeći po prvim recenzijama, gledaoce čeka prava poslastica.

"Druga sezona je više hronološka, manje zvezda, i predstavlja svet tog vremena i društvene slojeve izvan visokog suda Targarijena", rekao je Dan Džolin iz Empire-a. Ed Pauer iz britanskog Telegrafa drugu sezonu naziva "vrhunskim, bučnim blokbasterom koji može da parira bilo čemu u bioskopu."

Džoš Kurp iz Uprokka bio je zabrinut da će druga sezona samo još više povećati akcione delove, ali to nije slučaj.

"Dolaze veće i opasnije bitke, ali pisci Zmajeve kuće razumeju da su zmajevi zabavni i sve to, ali ih je najbolje koristiti kao pretnju van ekrana", rekao je on.

Alan Sepinvol iz Rolling Stone-a tvrdi da druga sezona ponavlja ista uzbuđenja i greške kao i prva, dodajući da oni koji su radili na drugoj sezoni i dalje misle da zbunjujuća radnja znači složenost, a borba zmajeva iskupljuje za nebitne i zamjenske likove.
 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: