Subota, 21.05.2016.

00:11

Pavle Markov "novi - stari" gradonačelnik Kikinde

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Kikinda za gradonačelnika je izabran član Srpske napredne stranke, Pavle Markov.

Izvor: Tanjug

Default images

On je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, od 2014. godine, dok je za zamenika gradonačelnika izabrana Bosiljka Srdić, takođe iz SNS.

Predsednik Skupštine Grada je Milovan Blažić, a njegov zamenik Biljana Kikić, oboje članovi Srpske napredne stranke, dok su za cnove članove Gradskog veća izabrani Milivoj Linjački, Miodrag Bulajić, Saša Tanackov, Goran Dumitrov, svi sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" i Imre Kabok član Saveza vojvođanskih Mađara.

Novi-stari gradonačelnik Pavle Markov po izboru na funkciju, obraćajući se odbornicima gradske skupštine, kao najvažnije aktivnosti u narednom periodu naveo je sređivanje komunalne infrastrukture i ostvarivanje bliže saradnje sa poljoprivrednicima i preduzetnicima, kao i rešavanje najvećeg komunalnog problema sa kojim se susreću Kikinđani - pijaće vode.

Markov je najavio da će se nastaviti sa smanjivanjem broja funkcionera i da će jedino merilo rada svih u lokalnoj vlasti, bilo da se radi o političkim funkcijama, upravi, ili javnim preduzećima biti ostvareni rezultati.

Skupština Grada Kikinda broji 39 odbornika, a na izborima 24. aprila 26 mesta su osvojili kandidati SNS.

Osim odbornika Srpske napredne stranke, gradsku vlast čine i dva odbornika SVM-a, dok su u opoziciji SPS i LSV sa po četiri odbornika i koalicija okupljena oko DS koja ima tri odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: