Utorak, 18.12.2018.

10:23

Stefanović: SAJ će biti najbolja FOTO/VIDEO

Specijalna antiteroristička jedinica izvela u Batajnici pokaznu vežbu hapšenja terorista, povodom obeležavanja 40 godina postojanja te policijske jedinice.

Izvor: Tanjug

Stefanović: SAJ će biti najbolja FOTO/VIDEO
Fotro: Tanjug, Filip Krainèaniæ

Pripadnici SAJ-a su demonstrirali borbu sa teroristima koji su zauzeli objekat i autobus, a vežbi je prisustvovao potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović. SAJ je na vežbi predstavio svoju opremu i naoružanje.

Stefanovića su prethodno dočekali pripadnici SAJ-a i predali mu raport, nakon čega je ministar položio vence kod spomenika policajcima koji su stradali obavljajući svoju dužnost.
Fotro: Tanjug, Filip Krainèaniæ
Ministar policije izjavio je da će biti nastavljeno ulaganje u tu elitnu jedinicu i da će ona biti jedna od najbolje opremeljnih jedinica tog tipa u svetu. "Naš zadatak je da nastavimo sa ulaganjem u ovu jedinicu i njeno opremanje, da svaki pripadnik SAJ-a ima sve ono što ima pripadnik najbolje slične jedince u svetu", poručio je Stefanovi.

Ministar je istakao da je ponosan na pripadnike SAJ -a i da po njihovoj snazi, obučenosti i znanju mogu da se nose rame uz rame sa najobučenijim jedinicama u svetu. "Tu ste kada treba. Na vežbi se moglo videti da za pripadnike SAJ-a nema ovakih ili onakvih vremenski okolnosti, da li je noć, dan, sneg, kiša ili magla. Pripadnici SAJ-a mogu u bilo kojim uslovima da izvrše zadatak", naveo je Stefanović.
Fotro: Tanjug, Filip Krainèaniæ
On je naglasio da zahvaljujući njima građani mogu mirno da spavaju i da kada dodje i do najtežih situacija imaju koga da pozovu. Ministru Stefanoviću je uručena plaketa SAJ-a povodom 40 godina postoja jedinice. Stefanović je rekao da su za toliki uspeh SAJ-a potrebna velika odricanja u privatnom i profesionalnom životu i da na to podsećaju imena 16 pripadnika te jedinice koji su dali svoje živote.

Istakao je, takođe, da država ostaje dužna njihovim porodicama i da je cilj da nijedno novo ime ne bude dodato na ploču spomenika, koji se nalazi u bazi SAJ-a u Batajnici.
Fotro: Tanjug, Filip Krainèaniæ
Stefanović je dodao da je 40 godina postojanja SAJ-a veliki praznik, s obzirom na to da je ta jedinica prošla test vremena. On je naglasio da je u našoj zemlji situacija dobra i stabilna, kao i da narod i policija imaju povrenje u tu jedinicu.

"Hvala što vaše srce kuca za našu zemlju i hvala za ogroman patriotizam", poručio je Stefanović dodajući da su pripadnici SAJ-a spremni da žrtvuju svoj život da bi zaštitili svoju zemlju i narod.

SAJ je prva specijalna jedinica srpske policije osnovana 1978. godine za najrizičnije zadatke protiv terorizma i kriminala.

Vežbi SAJ-a prisustvovali su i komandant te jedinice, direktor policije Vladmir Rebić i druge zvanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: