Četvrtak, 18.05.2006.

12:17

O zaštiti intelektualne svojine

Skupština Srbije završila je raspravu o Predlogu zakona o ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine.

Izvor: Beta

Default images

Taj zakon trebalo bi da omogući legalnu prodaju i uvoz roba i usluga povezanih sa pravom intelektualne svojine. Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić rekao je na kraju rasprave da bi usvajanje tog zakona predstavljalo veliki doprinos u zaštiti prava intelektualne svojine, a da bi Srbiju uvelo u red civilizovanih zemalja.

Zakon bi trebalo da reši i pitanje nadležnosti inspekcijskih delatnosti, a predviđeno je da inspektori na osnovu lične procene o eventualnoj povredi prava intelektualne svojine mogu privremeno da oduzmu spornu robu ili izreknu privremenu zabranu obavljanja delatnosti.

Vlada je prihvatila nekoliko amandmana poslanika Srpske radikalne stranke, među kojima i onaj koji se odnosi na mogućnost da, osim zdravstvene, turističke i poreske inspekcije, i ministarstva za nauku i prosvetu mogu da reaguju u zaštiti prava intelektualne svojine. Prihvaćen je i amandman Odbora za finansije koji u zaštitu autorskih prava uvodi nadležnost finansijske i poreske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: