Subota, 16.12.2023.

19:35

Večeras zaseda izraelski ratni kabinet: Jedna tema je na stolu

Izraelski ratni kabinet trebalo bi da se sastane večeras kako bi raspravljao o dogovoru o spasavanju više talaca iz zarobljeništva u Gazi.

Izvor: Tanjug

Večeras zaseda izraelski ratni kabinet: Jedna tema je na stolu
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Dogovor koji je bio tema razgovora između šefa Mosada Davida Barnee i premijera Katara Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija uključuje oslobađanje starijih muškaraca i civila u zamenu za palestinske zatvorenike u Izraelu.

Barnea je razgovarao kasno sinoć s katarskim premijerom u Oslu u okviru napora da se postigne dogovor o oslobađanju talaca koje drži Hamas u Gazi.

On se takođe sastao s egipatskim zvaničnicima, prenosi Džerusalem post.

Egipatski bezbednosni izvori rekli su kako se čini da je Izrael spremniji u razgovorima s posrednicima za postizanje novog dogovora o prekidu vatre i oslobađanju palestinskih zatvorenika u zamenu za oslobađanje talaca držanih u Gazi.

Takođe su napomenuli da su izraelski zvaničnici promenili mišljenje o nekim tačkama koje su prethodno odbili, ali nisu naveli detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: