Nedelja, 16.09.2018.

12:17

Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa VIDEO

Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti, koja je organizovana u Beogradu u znak protesta protiv održavanja Parade ponosa, zaustavljeni su.

Izvor: Tanjug

Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa VIDEO
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Oni su zaustavljeni u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša.

Kako javlja izveštač Tanjuga, pripadnici policije zaustavili su oko dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz.

Izveštač Tanjuga navodi da za sada nema incidenata i da učesnici protestne šetnje stoje naspram policije, koja im onemogućava dalji prolaz, te da pevaju crkvene pesme.

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako kažu, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišcansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je za Tanjug rekao je jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, kada su krenuli u šetnju u blizini nije bilo pripadnika policije, ali su se, kako tvrdi, kasnije pojavili i navodno uhapsili neke učesnike.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja će se danas održati u Beogradu.

''Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promovise homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim'', naveo je Milovanović.

''Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem'', kazao je Milovanović.

Jedan muškarac je tom prilikom priveden, javio je list "Blic".

Mirno je u ulicama u blizini okupljanja učesnika Parade ponosa na Slaviji, polažne tačke prema Kralja Milana i Trgu Republike rute šetnje, koja bi, planirano je, trebalo da počne uskoro.

Tek poneki prolaznik, uz prisustvo policije i blokiran saobraćaj, mogu se videti oko skupa pripadnika LGBT populacije, javlja izveštač Tanjuga.

Okupljanje je počelo u podne, uz muzički program, istaknute su zastave, baloni i ostali rekviziti u duginim bojama.

Planirano je da šetnja krene u 14 sati sve do krajnje tačke na Studentskom trgu.

Nakon toga će u Studentskom parku od 16 do 20 sati biti organizovan zabavni program, otvoren za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: