Nova lokalna vlast u Požegi

Posle osam meseci pregovora, u Požegi je napravljen novi koalicioni dogovor i Milovan Mićović izabran je za novog predsednika opštine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2009.

17:56

Default images

Prethodni predsednik Aleksandar Grbović podneo je ostavku, a novu lokalnu vlast čine koalicija Zajedno za Požegu u kojoj su DS, SPO, G17 plus i koalicija SPS – PSS i LDP.

Umesto da se raspisuju ponovni lokalni izbori, stranke u Požegi uštedele su trošak državnoj kasi i napravile novu koaliciju.

Tako je nakon devet meseci opozicione vlasti, ova mala opština promenila stranu i na lokalnom nivou načinila koaliciju koja vlada u republici.

Građani Požege od nove koalicije očekuju mnogo, jer im je dosta da budu u opoziciji.

Specifičnost promene vlasti u opštini Požega je u tome što je prvi radni dan bivšeg i novoizabranog predsednika protekao u mirnoj primopredaji dužnosti.

Nova lokalna vlast suočiće se sigurno sa smanjenjem transfera iz republike. Međutim, bivši predsednik već je počeo da štedi, a novi predsednik, pored dalje racionalizacije, očekuje i konkretnu pomoć države, jer su stranke uštedele Srbiji nove lokalne izbore i u Požegi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: