Četvrtak, 09.07.2020.

18:04

Abe i Morison: Autonomija regiona je urušena

Japan i Australija izrazili su ozbiljnu zabrinutost zbog kineskog nametanja zakona o nacionalnoj bezbednosti Hongkongu rekavši da je autonomija regiona urušena.

Izvor: Tanjug

Abe i Morison: Autonomija regiona je urušena
EPA-EFE/Rodrigo Reyes Marin / POOL

Tokom svog prvog virtuelnog samita, japanski premijer Šinzo Abe i australijski premijer Skot Morison dogovorili su se da će dve države pojačati pripreme za obnavljanje ograničenog putovanja za poslovne ljude, u trenutku kada u Japanu važi zabrana ulaska za 129 zemalja i regiona usred globalne pandemije korona virusa, preneo je Kjodo.

Japan smatra Australiju kvazi saveznikom u azijsko-pacifičkom regionu, gde rastući uticaj Kine izaziva regionalnu zabrinutost.

Abe i Morison su rekli da se snažno protive bilo kakvim jednostranim i prinudnim akcijama koje žele promenu statusa kvo u Istočnom i Južnom kineskom moru bez imenovanja Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: