Ponedeljak, 08.05.2023.

13:59

MUP se ponovo oglasio i objasnio: Predajte, ne morate da dolazite...

Izvor: B92

MUP se ponovo oglasio i objasnio: Predajte, ne morate da dolazite...
MUP Srbije/Arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, obaveštava građane da, osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanici i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

"Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati
da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju. Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu", stoji u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da po neregistrovano oružje dođe, predaju nelegalno
oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Svakoga dan od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko-eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje, navode u MUP-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: