Subota, 02.07.2016.

20:43

Samo u Srbiji: Preletački rolerkoster - 40 dana agonije

Za četrdeset dana opština Rekovac kod Kragujevca promenila je tri predsednika i četiri koalicije.

Izvor: B92

Samo u Srbiji: Preletački rolerkoster - 40 dana agonije

Na aprilskim izborima su pobedili socijalisti, međutim, naprednjaci su uspeli da formiraju konačnu većinu.

Agonija jednomesečnog preletanja odbornika iz stranke u stranku završena je formiranjem koalicije naprednjaka i Jedinstvene Srbije.

Za većinu od ukupno trideset i tri odbornika konstantno su se nadmetali naprednjaci i socijalisti. Tačku na preletanje stavile su centrale stranaka, objašnjava tridesetogodišnji predsednik opštine Aleksandar Đorđević, član Srpske napredne stranke.

"I gospodin Gašić je došao, pomogao i pričali smo. Jednostavno došlo se do rešenja da mi pravimo tu koaliciju s Jedinstvenom Srbijom i da napokon imamo stabilnu većinu od dvadeset odbornika kako bi funkcionisala opština", naveo je Đorđević.

"Razum nije preovladao u početku. Svi su žurili da ishitreno, pošto poto naprave vlast I da se dokopaju prvog mesta u opštini, što naravno nije bilo lako. Tako da su morale da se umešaju centrale stranaka", kazao je Goran Đorđević iz Jedinstvene Srbije, predsednik Skupštine Rekovac.

Po formiranju većine odmah je sazvana sednica po hitnom postupku, na kojoj su razrešeni stari i imenovani novi upravni odbori i direktori rekovačkih preduzeća. Svako ko dođe želi da ima svoj tim oko sebe, kaže predsednik opštine.

"To vam je život. Nemate poverenje u svoje najbliže a kamoli u neke druge ljude. Tako da mi smo gledali, vodili se tom pričom da stavimo ljude koje znamo koji su provereni, koji dobro rade svoj posao", rekao je predsednik opštine.

Jedan od tri predsednika, tokom proteklih mesec dana, bio je i socijalista Predrag Đorđević, čija je stranka inače i pobedila na izborima. Smenu socijalističkog kadra, u rekovačkim preduzećima on smatra nerazumnom.

"Iz prostog razloga što su na samim izborima građani cenili upravo sve te direktore I rukovodstva I poslovodstva čitavog tadašnjeg sistema, gde su nam dali apsolutno poverenje i pobedili na izborima", izjavio je Predrag Đorđević iz SPS, bivši predsednik opštine Rekovac.

Mišljenja Rekovčana su različita.

"Oni su to uradili na svoju ruku, bez obzira na izbore. Znači, birači, glasači nisu imali veliki uticaj", navodi jedan, dok drugi kaže: "Nemam predstavu ni koje na
vlasti. Hvala na pitanju".

"Neka bude ko ‘oće, mi radimo naš posao", mišljenja je treći.

Rekovačku većinu čini SNS sa 16 i JS sa 4 odbornika. U opoziciji su socijalisti sa jedanaest i demokrate sa dva odbornika.

Od prvog radnog dana mladi predsednik Rekovačke opštine Aleksandar Đorđević moraće da iznađe način i pod hitno plati već nagomilane račune uz pomoć, kako kaže, edukovanog naprednjačkog kadra.

Opozicija koju čine SPS i DS napominje da se neće tako lako pomiriti s ovakvim izborom čelnih ljudi opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: